Dalmau treft oude club: "Ik heb geen hekel aan Heracles"

Dalmau treft oude club: "Ik heb geen hekel aan Heracles"

31 oktober 2020 – FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo. Dat betekent dat spits Adrian Dalmau zijn oude werkgever tegenkomt. Het afscheid tussen Dalmau en Heracles verdiende niet de schoonheidsprijs, maar de Spanjaard koestert geen wrok."Er speelden het hele seizoen dingen tussen mij en andere mensen bij Heracles. We waren het niet overal over eens", vertelde Dalmau aan Tubantia. De onenigheid liep zo hoog op dat de spits in de zomer van 2019 niet op de elftalfoto verscheen. Volgens Heracles omdat hij weigerde, volgens Dalmau zelf omdat hij in het ziekenhuis was. Het was het gevolg van meerdere conflicten bij zijn oude club. "Ik was teleurgesteld over bepaalde zaken, ook al draaide ik een goed seizoen. Anderen weten niet waar het over gaat, maar bij Heracles weten ze het wel. Ik wilde graag gaan, om meerdere reden, maar zeker omdat ik een stap wilde maken. Heracles wilde niet meewerken. Ik ben op de dag van de elftalfoto echt in het ziekenhuis geweest. Ik voelde me helemaal niet goed. Ik had stress van de weken ervoor, van alle discussies."

Een ruildeal was de oplossing: Dalmau vertrok van Heracles naar Utrecht en Cyriel Dessers bewandelde de tegengestelde route. Waar dat voor de Belg goed uitpakte, werd Dalmau in de weg gezeten door blessureleed. "Ik begon goed, maar daarna had ik een enkelblessure, daarna weer last van een spier. Net voor corona haakte ik weer aan. Ik zat bij de selectie tijdens de halve finale van de beker tegen Ajax en speelde en scoorde tegen Sparta. Na dat duel kwam corona en stopte de competitie. Ik hoop nooit meer zo'n seizoen mee te maken, maar ben wel echt heel happy hier."

Dalmau kwam dit seizoen nog niet in actie, maar hoopt zondagmiddag zijn rentree te kunnen maken. Dat uitgerekend tegen zijn oude club Heracles. Dat wekt bij hem echter geen revanchegevoelens op. "Ik vind het geen fijne herinnering. Ik snap ook dat mensen teleurgesteld zijn of niet blij met me waren, maar het was mijn keus. Beide partijen hebben fouten gemaakt, vind ik. Voor mij is het allemaal geen reden om een hekel aan Heracles te hebben. Integendeel, ik heb er nog steeds vrienden en verheug me erop ze zondag te zien." De wedstrijd tussen Heracles en Utrecht begint zondagmiddag om 12:15 uur.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020