Guardiola wil weer vijf keer mogen wisselen in Premier League

31 oktober 2020, 13:15   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 13:43

Pep Guardiola hoopt dat er in de Premier League zo snel mogelijk weer vijf wissels worden toegestaan in plaats van drie. Het toegestane aantal werd gewijzigd naar vijf vanwege het coronavirus maar is in het nieuwe seizoen op verzoek van verschillende Premier League-clubs weer teruggedraaid. Guardiola vindt dat de voetballers hier nu het slachtoffer van zijn. 

"Alle competities - Duitsland, Spanje, overal - staan vijf wissels toe om de spelers te beschermen", begon Guardiola zijn betoog tegenover de BBC. De regel werd teruggedraaid omdat kleinere clubs vonden dat topclubs - die doorgaans een bredere selectie hebben - in het voordeel waren met meer wissels. Die kritiek weerlegde de trainer van Manchester City. "Het gaat niet om één club. In de Premier League waren 47% meer spierblessures dan vorig seizoen, omdat veel teams bijna geen voorbereiding hebben gehad en veel wedstrijden moeten spelen."

Manchester City zelf mist op dit moment Sergio Agüero, Fernandinho, Gabriel Jesus en Bejamin Mendy door blessures. De ploeg maakte een moeilijke seizoensstart door en staat op een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen