Klopp moet creatief zijn: "Wijnaldum kan ook achterin spelen"

31 oktober 2020, 11:51   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 12:05

Jürgen Klopp moet creatief zijn in het maken van zijn opstelling voor de wedstrijd tegen West Ham United. Naast Virgil van Dijk, zijn ook zijn mogelijke vervangers achterin Fabinho en Joël Matip geblesseerd. Een bijzondere rol lonkt daarom voor onder meer Georginio Wijnaldum

Op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen West Ham verwees Klopp naar voormalig Liverpool-speler Javier Mascherano, die als verdedigende middenvelder werd omgeschoold tot centrumverdediger. "We hebben nog andere opties", zei Klopp. "Zoals Henderson, Wijnaldum, Milner en Robertson. Die kunnen ook centraal achterin spelen. Ze zijn niet kleiner dan bijvoorbeeld Mascherano. Hij heeft het heel goed gedaan op die positie. Er zijn nog een of twee andere opties."

Naast Joe Gomez beschikt Klopp ook over drie jeugdspelers die van nature als centrumverdediger spelen. De negentienjarige Rhys Williams viel al in tijdens het Champions League-duel tegen FC Midtjylland en ook Nathaniel Philips (23) en Billy Koumetio (17) trainen mee. 

Liverpool hoopt dit weekend over rivaal Everton, dat met evenveel punten maar een beter doelsaldo koploper is, heen te klimmen. Daarvoor moet het zelf winnen van West Ham, de nummer twaalf van de Premier League. Om 18:30 uur trappen de ploegen af. Everton speelt een dag later uit bij Newcastle United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen