Haps in goede vorm: "Ik heb er hard voor gewerkt"

31 oktober 2020, 11:15   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 12:06

Ridgeciano Haps is een van de lichtpuntjes in een uit vorm verkerend Feyenoord. In zes competitiewedstrijden scoorde hij drie keer, wat bijzondere cijfers zijn voor een linksback. Haps benadrukt dat hij hard heeft getraind om te komen waar hij nu is.

"Ik heb er hard voor gewerkt", vertelde Haps over zijn huidige vorm in Feyenoord TV. "Op vakantie heb ik doorgetraind en ik ben eerder teruggekomen naar 1908 (trainingscomplex van Feyenoord, red.) om voor mezelf te trainen. Ik kon niet wachten tot het seizoen begon." Ook het scorend vermogen dat hij laat zien is op de training ontstaan. "Ik doe het vaak op de training: een actie maken en op doel schieten. Ze vliegen er wel in. Het is nog mooier als het in de wedstrijd ook gebeurt."

Niet alleen fysiek, ook geestelijk heeft Haps aan zichzelf gewerkt. Zo nam hij een mental coach aan. "Ik voel me veel sterker. Ze begeleidt me ook geestelijk en ik merk dat dat ontzettend helpt. We hebben het over negatieve dingen, hoe je die in positieve energie kan omzetten. Als je negatief denkt, heeft dat invloed op je spel."

Waar Haps goed in vorm is, geldt dat voor de rest van zijn ploeg een stuk minder. Na teleurstellende gelijke spelen tegen Sparta (1-1), Dinamo Zagreb (0-0) en RKC Waalwijk (2-2), werd er donderdag verloren van Wolfsberger AC. In die wedstrijd werd vooral het gebrek aan een spits pijnlijk duidelijk. "Het is een belangrijke positie, vooral voor hoe wij spelen", zei Haps daarover. "Ik kwam vaak op en keek in de zestien, dan stonden daar twee van ons tegen vijf van hun. Zo wil je het niet graag zien als back, je wil die ballen voorgeven."

Feyenoord kan zich zondagmiddag om 14:30 uur revancheren tegen FC Emmen. Haps verwacht dan volledige focus van zijn ploeg. "We moeten superscherp zijn en supergeconcentreerd. We kunnen op dit moment helemaal niemand onderschatten. Elke wedstrijd die eraan komt is enorm belangrijk voor ons, ook voor het vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen