Letsch: "Toen ik kwam had ik niet het idee om 3-5-2 te spelen"

31 oktober 2020, 09:27   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 09:48

Thomas Letsch kende een hectische, maar qua resultaten goede start als trainer in Arnhem. Zijn Vitesse deelt na zes wedstrijden de koppositie in de Eredivisie met Ajax. Dat terwijl ook daar veel coronabesmettingen plaatsvonden, waaronder bij Letsch zelf.

"We hebben inderdaad genoeg problemen gehad. Blessures, coronabesmettingen. Zelfs de hele staf lag eruit", vertelde Letsch zaterdagochtend in een interview met De Telegraaf. "Wat mij positief stemt, is hoe de hele club met deze moeilijke situatie is omgegaan. Dat was super, iedereen heeft meegeholpen. Het heeft ons dichter tot elkaar gebracht." Letsch is gelukkig niet erg ziek geweest en is inmiddels helemaal hersteld. "Ik voel me weer honderd procent en ben blij dat ik er niks aan heb overgehouden. Alles is gecheckt, deze week is er nog een onderzoek gedaan. Ik ben opgelucht dat het zo is afgelopen."

Met Letsch langs de kant wist Vitesse afgelopen zondag de eerste thuisoverwinning op PSV ooit te boeken. "Ik was me er niet van bewust dat Vitesse zo lang niet van PSV had gewonnen in eigen huis. Eigenlijk maakt het me totaal niet uit water in het verleden is gebeurd. Ik vind het vooral belangrijk dat we ook tegen een tegenstander als PSV ons eigen spel hebben kunnen spelen en een hoog niveau hebben gehaald."

Lees ook: Letsch waakt voor onderschatting: "Zege op PSV niet gevierd"

Dat 'eigen spel' van Vitesse wordt gespeeld in een 3-5-2-formatie, waarin onder meer Riechedly Bazoer (als centrumverdediger) en Oussama Tannane indruk maken. "Toen ik naar Vitesse kwam, had ik zeker niet in mijn hoofd om 3-5-2 te gaan spelen. We hebben in de voorbereiding 4-3-3 en 4-4-2 met een ruit op het middenveld geprobeerd. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een 3-5-2-systeem, omdat daarin onze spelers het meest tot hun recht komen. Als we twee geweldige vleugelspelers hadden gehad, zeg maar twee topfitte Hilary Gongs, dan was de kans groot dat we 4-3-3 hadden gespeeld."

Die speelwijze leverde Vitesse vooralsnog een plaats aan de top van de ranglijst op. "Er zullen ook mindere periodes komen, maar een club als Vitesse moet altijd voor de Europese plaatsen spelen. Ik denk dat dat zeker haalbaar is met deze groep. Voor mij persoonlijk is het doel om alles waar we aan gewerkt hebben zo goed mogelijk uit te blijven voeren, ongeacht of we nu tegen Ajax of PSV of een lager geklasseerde ploeg spelen. Als we daarin slagen, ben ik ervan overtuigd dat we ons doel gaan bereiken en Europees voetbal halen."

Vanavond (zaterdag) gaat Letsch met Vitesse op bezoek bij Willem II. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt in Tilburg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen