Steijn ziet elftal van voor coronagevallen nog niet terug bij NAC

Steijn ziet elftal van voor coronagevallen nog niet terug bij NAC

30 oktober 2020 – Maurice Steijn heeft gemerkt dat zijn ploeg nog altijd niet volledig is hersteld van de coronabesmettingen. Hoewel de meeste spelers terug zijn, ziet de trainer een ander elftal dan in de eerste zes wedstrijden van de competitie. Het leidde onder meer tot een 0-1 nederlaag tegen NEC vanavond."NEC is getroffen door corona, maar ze konden in ieder geval vijf fitte jongens opstellen", vertelde Steijn aan FOX Sports na afloop van de wedstrijd. "Ik was blij dat ik heel veel jongens terug had, maar ik zie een wezenlijk verschil in frisheid en energie met de eerste zes wedstrijden. Toen hebben we ook niet altijd goed gespeeld, maar bogen we achterstanden om. We waren heel krachtig, heel veel power. Dat mis ik wel, ik hoop dat dat snel weer terugkeert."

"We weten dat het een langer proces is bij de jongens die ziek zijn geweest", vervolgde Steijn. "Vandaag heb ik er vijf opgesteld die getroffen zijn door het coronavirus. Je ziet dat jammer genoeg toch terug, dat we niet meer de power hebben om ons terug in de wedstrijd te knokken. We waren ook slordig, je kunt je absoluut niet alleen verschuilen achter het feit dat we heel veel zieken hebben gehad. Over de hele wedstrijd ben ik over de uitvoering gewoon niet tevreden."

In een ideaal scenario zou NAC weer vanaf nul beginnen. "Je bent midden in een competitie bezig waarin je om de prijzen wil spelen, maar soms bekruipt me het gevoel van: helemaal vanaf nul beginnen en een soort van nieuwe voorbereiding. We gaan met een op papier heel behoorlijk elftal de wei in, maar het is bij lange na nog niet de ploeg die we in de eerste zes wedstrijden hebben gezien. We zijn allemaal gelukkig hersteld, maar de gifbeker is nog niet helemaal leeg."

Met het verlies tegen NEC zakte NAC vrijdagavond naar de vijfde plaats. De top drie (Almere City, SC Cambuur en De Graafschap) is daarmee voorlopig even uit zicht. Voor NAC was het de vierde nederlaag op rij. In de competite werd er verloren van Cambuur (0-4) en Almere City (2-0) en in de beker werd een B-ploeg deze week met 6-0 uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020