Liverpool
0 – 0
Ajax

Van de Beek wil spelen: "Dat is waarvoor je voetbalt"

Van de Beek wil spelen: "Dat is waarvoor je voetbalt"

30 oktober 2020 – Het basisdebuut in de Champions League van Donny van de Beek bij Manchester United smaakte naar meer. Met oud-Ajacied aan de aftrap won de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer met 5-0 van RB Leipzig. Van de Beek hoopt ook dit weekend tegen Arsenal te mogen starten. "Spelers willen altijd wedstrijden spelen", aldus de 23-jarige middenvelder."Trainingen zijn ook leuk, maar de wedstrijden... dat is waarvoor je voetbalt", vertelde Van de Beek op de clubwebsite van Manchester United. In hetzelfde interview blikte hij terug op zijn eerste Champions League-duel voor de club. "Het was fantastisch. Champions League... Deze avonden zijn altijd bijzonder. 5-0, dat is een ongelofelijk resultaat. We zijn erg blij en leggen de focus nu weer op Arsenal."

De van Ajax overgekomen middenvelder kende een moeizame start bij zijn nieuwe club, waarin hij het veelal met korte invalbeurten moest doen. Toch gaf trainer Solskjaer al meerdere keren aan dat er wel degelijke speeltijd aan zit te komen voor Van de Beek. Afgelopen woensdag was de Noor tevreden over het optreden van Van de Beek. "Je ziet wat hij allemaal brengt, met de bal en zonder de bal. Hij bestrijkt het hele veld en is zo slim met zijn loopacties. Dus ja, ik ben gelukkig met hem", sprak een blije Solskjaer na de wedstrijd. 

Manchester United neemt het zondagmiddag om 17:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. Beide ploegen vallen vooralsnog tegen in de Premier League: Arsenal staat elfde met negen punten en Manchester United bezet met slechts zeven punten de vijftiende plaats, al heeft de ploeg van Solskjaer wel nog een wedstrijd tegoed. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020