Liverpool
1 – 0
Ajax

Gravenberch blij om zich in de CL te kunnen ontwikkelen

Gravenberch blij om zich in de CL te kunnen ontwikkelen

30 oktober 2020 – Ryan Gravenberch maakt een uitstekende ontwikkeling door bij Ajax. Naast zijn basisplaatsen in de Eredivisie krijgt de pas achttienjarige middenvelder dit seizoen ook de kans in de Champions League. Daar is hij erg dankbaar voor, liet hij weten in gesprek met Ajax TV."Het vertrouwen van de trainer voelt fijn", aldus Gravenberch. "Ik probeer elke wedstrijd mijn best te doen en het beste uit mezelf te halen. Dingen kunnen altijd beter, maar ik kijk tevreden terug op de twee gespeelde wedstrijden (in de Champions League, red.). Ik maak ook fouten, maar het gaat steeds beter. Het is voor mijn ontwikkeling goed om al op mijn achttiende in de Champions League te spelen."

Over de prestatie van de ploeg in Bergamo is Gravenberch minder tevreden, omdat er meer in had gezeten. "Als je met 0-2 voor komt en uiteindelijk 2-2 speelt, dan is dat zuur. We moesten meer de controle houden en dat ging mis. We gingen met te veel mensen naar voren, waaronder ikzelf. Als je met 0-2 voorstaat, moet je gewoon twee middenvelders in het blok houden. Atalanta houdt van de counter en dat is ze twee keer gelukt."

Zaterdagavond speelt Ajax om 20:00 uur de Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "We moeten de knop omzetten en het moet hetzelfde zijn als tegen VVV. Vorige week hebben we een mooie score neergezet, dat moeten we nu ook laten zien. Ik denk dat ze het sowieso anders gaan aanpakken dan VVV. Wij gaan met dezelfde instelling beginnen aan de wedstrijd." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020