Liverpool
0 – 0
Ajax

PSV - ADO niet uitgesteld: "PAOK-uit is niet beslissend"

PSV - ADO niet uitgesteld: "PAOK-uit is niet beslissend"

30 oktober 2020 – Competitiemanager Jan Bluyssen heeft namens de KNVB gereageerd op de verontwaardiging bij PSV over het niet verplaatsen van de wedstrijd tegen ADO Den Haag van aanstaande zondag. De door corona getroffen club is niet blij dat er niet wordt meegedacht, waar met een halve selectie een dubbel programma afgewerkt moet worden. Volgens Bluyssen voldoet PSV aan geen van de scenario's waarbij verplaatsing aan de orde zou zijn."Normaal gesproken zijn er vanuit een corona-gerelateerde situatie twee redenen om niet te spelen", legde Bluyssen uit aan het Eindhovens Dagblad. "Of de uitbraak is bij een club niet onder controle, of er staan geen twaalf spelers en een keeper op het wedstrijdformulier. Van beide situaties is hier geen sprake." Eerder werd het aanvangstijdstip van het duel tegen ADO wel al verplaatst van 14:30 uur naar 16:45 uur. "In het kader van de veranderagenda hebben we hier al mee geholpen."

"We hebben gekeken naar de wedstrijd die PSV volgende week donderdag tegen PAOK speelt", vertelde Bluyssen verder. Juist vanwege het Europese programma wilde de club een alternatieve datum vinden om het duel tegen ADO af te werken. "Het is een ontmoeting in de groepsfase van de Europa League", reageerde Bluyssen op dat argument. "Daarvan speelt PSV er zes en dus is dit ene duel niet beslissend. Dat is een groot verschil met eerdere Europese duels van AZ en Ajax, die wel leidden tot uitgestelde duels in de Eredivisie. Zij speelden toen in een knock out-fase. Op basis daarvan hebben we toen uitstel verleend."

Lees ook: KNVB wilde wedstrijd PSV niet verplaatsen: "Onbegrijpelijk"

Een ander argument is dat de KNVB in dit door corona bijzondere seizoen niet te snel wedstrijden wil verplaatsen. "We willen alleen verschuiven in extreme situaties. Dit is een abnormaal seizoen, waarin niks zeker is en waarin we ook met z'n allen flexibel moeten zijn. PSV heeft genoeg spelers beschikbaar, op basis van de regels die zijn opgesteld. We hebben van meerdere clubs verzoeken tot uitstel van wedstrijden gehad, maar proberen daar dezelfde lijn bij aan te houden." PSV speelt zondag 'gewoon' om 16:45 uur thuis tegen ADO. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020