Liverpool
0 – 0
Ajax

Elia ergerde zich aan kritiek: "Er is heel wat gebeurd"

Elia ergerde zich aan kritiek: "Er is heel wat gebeurd"

30 oktober 2020 – Eljero Elia is niet blij met de kritiek die hij te verduren krijgt nu zijn komst naar FC Utrecht nog niet is geworden wat ervan verwacht werd. Met het aantrekken van de voormalig international leek de club uit de Domstad een goede slag te slaan, maar tot dusver heeft hij de verwachtingen nog niet kunnen inlossen. Volgens Elia vergeten mensen daarbij te kijken naar de omstandigheden. "Er is heel wat gebeurd", vertelde Elia in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb door corona twee weken platgelegen, net voordat de competitie begon. Ik zat tegen VVV (eerste wedstrijd van het seizoen, red.) wel op de bank, maar ik was nog niet helemaal fit. Ik had nog amper getraind. De buitenwereld weet dat niet. De trainer houdt van privé en ging dat ook niet zeggen, maar zo'n situatie gaat dan wel een eigen leven leiden. Op alle tv-zenders gingen ze erover praten. De mensen van FOX, Johan Derksen, noem maar op. Hoe het kon dat ik nog niet fit was en wat ik bij Basaksehir eigenlijk had gedaan. Ik ben oud en wijs genoeg om erboven te staan, maar de mensen die om mij geven en van mij houden, worden op een gegeven moment wel boos."

Naast zijn eigen ziekte belandde ook Elia's zesjarige dochtertje in het ziekenhuis. "Ze werd getroffen door het kawasaki-virus, een virus dat voorkomt bij kinderen. Haar hart en spieren gingen achteruit. Ik praat er heel nuchter over, maar het was echt heel heftig. Ze lag al in het ziekenhuis, maar ik besloot toch naar de wedstrijd tegen RKC te gaan. Direct na de wedstrijd hoorde ik van de teammanager dat ze op de intensive care lag. Toen ben ik meteen naar het ziekenhuis gegaan. Dan zie je je kind daar liggen, dat doet heel veel met je. Het is een zware tijd geweest."

Lees ook: Elia over speeltijd: "Natuurlijk, ik kan allang in basis spelen"

Inmiddels gaat het gelukkig beter met zowel Elia als met zijn dochter. De Utrecht-aanvaller speelde in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht voor het eerst in de basis. "Het smaakt naar meer. Ik wil gewoon spelen, ik ben niet gekomen om op de bank te gaan zitten. Ik wil weer acties maken en belangrijk zijn voor het team met goals en assists. Dan mag iedereen over mij oordelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020