Liverpool
1 – 0
Ajax

Brobbey opnieuw in A-selectie Ajax: "Dat kun je zelf concluderen"

Brobbey opnieuw in A-selectie Ajax: "Dat kun je zelf concluderen"

30 oktober 2020 – Brian Brobbey zit zaterdagavond tegen Fortuna Sittard opnieuw bij de wedstrijdselectie van Ajax. Daar hint Mitchell van der Gaag, trainer van Jong Ajax, naar in een gesprek met FOX Sports. Brobbey zou vanavond met Jong Ajax in actie komen tegen Almere City, maar zal in plaats daarvan dit weekend onderdeel uitmaken van de A-selectie."Hij is er vanavond niet bij, dus kun je zelf de conclusie trekken wat daarmee gaat gebeuren", refereerde Van der Gaag naar de plek in de selectie voor de spits. Dinsdag was hij ook al onderdeel van de wedstrijdselectie die afreisde naar Bergamo voor het Champions League-duel tegen Atalanta.

"Brian komt van ver", vertelde Van der Gaag. "Qua fysiek vergeet je nog wel eens dat het een heel jonge jongen is. Hij heeft gelukkig vorige week negentig minuten gespeeld tegen Jong AZ, tegen Jong Utrecht en bijna negentig tegen MVV. Dat was voor Brian heel belangrijk, want dat heeft hij hiervoor bijna niet volgehouden. Wat dat betreft is de Eerste Divisie op dit moment nog belangrijk voor hem, maar hij wordt wel steeds sterker en beter en gaat meer scoren."

De vraag is of Brobbey niet toe is aan een stap hogerop, maar Van der Gaag denkt dat de huidige situatie goed is voor Brobbey. "Met zijn ontwikkeling gaat het nog steeds prima. Er zijn meerdere jongens bij Jong Ajax die dezelfde ontwikkeling doormaken, die af en toe bij het eerste meetrainen of invallen en dan weer bij Jong Ajax moeten spelen. Je moet niet vergeten dat ze erg jong zijn en nog stappen moeten maken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020