Schmidt moet afwachten: "Zondag weet ik wie kunnen spelen"

Schmidt moet afwachten: "Zondag weet ik wie kunnen spelen"

30 oktober 2020 – PSV verkeert nog altijd in een lastige situatie. De spelers moet wegens coronabesmettingen veel spelers missen en werkt ondertussen met de Eredivisie én Europa League een dubbel programma af. Op de persconferentie van vrijdagmiddag ging trainer Roger Schmidt in op de situatie van de Eindhovenaren. Op de persconferentie werd eerst kort teruggeblikt op de Europa League-overwinning op Omonia Nicosia, alvorens er vooruit werd gekeken naar het duel tegen ADO. "Het was een erg belangrijke overwinning. De groepsfase is maar zes wedstrijden. Zeker als je de eerste verliest, moet je goed terugkomen. Een uitwedstrijd in Nicosia is niet makkelijk in onze situatie. Dat we hebben gewonnen is daarom erg positief."

Met 'onze situatie' doelt Schmidt op de vele coronagevallen bij PSV. De trainer weet dan ook niet over welke spelers hij wel en niet kan beschikken tegen ADO. "Het herstel verschilt per persoon. Bij sommigen duurt het wat langer en bij sommigen gaat het snel. Hoe het er morgen uitziet, kan ik nu niets over zeggen. Het is voor ons en voor mij belangrijk om positief te blijven en het team voor te bereiden." 

Ook wanneer spelers uit quarantaine komen, is het de vraag of ze inzetbaar zijn nadat ze een week niet met de groep hebben getraind. Dat geldt bijvoorbeeld voor Cody Gakpo en Pablo Rosario. Schmidt zelf denkt dat dat geen probleem moet zijn. "Morgen krijgen we testresultaten. Als ze negatief zijn, kunnen ze spelen. We moeten praten met de spelers over hoe ze zich voelen. Ze hadden geen symptomen, waren niet tien dagen ziek, maar hebben wel tien dagen thuis gezeten en konden alleen thuis trainen. Dat is een aparte situatie, maar het betekent niet dat ze niet kunnen spelen zondag. Als ze zich goed voelen, kunnen ze spelen - als ze negatief zijn getest."

Schmidt ging verder nog in op de fitheid van Mario Götze, en de vraag of hij drie wedstrijden in een week kan spelen. "Gisteren was de eerste, misschien zondag de tweede. Hij was in goede vorm gisteren en is nu erg moe. Hij heeft verder geen problemen, maar ik moet op hem letten. De uitdaging is om te zien welke spelers kunnen spelen; wie kan beginnen en wie kan invallen. Al deze beslissingen neem ik zondagochtend. Dan weet ik wie er kunnen spelen en maak ik mijn keuze."

PSV trapt zondagmiddag om 16:45 uur in eigen huis af tegen ADO Den Haag, de nummer vijftien van de Eredivisie. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons in deze situatie. We moeten ons goed voorbereiden. De focus ligt op herstellen na donderdag, dus we hebben geen training in aanloop naar deze wedstrijd. We moeten er klaar voor zijn en de tegenstander respecteren. Tegen AZ hebben ze laten zien dat ze een goede mentaliteit hebben", aldus Schmidt over de tegenstander. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020