Liverpool
0 – 0
Ajax

Rentree Bozeník nog niet in zicht: "Daar denk ik nog niet aan"

Rentree Bozeník nog niet in zicht: "Daar denk ik nog niet aan"

30 oktober 2020 – Robert Bozeník weet nog niet wanneer hij weer op het veld kan staan. De spits is succesvol geopereerd aan zijn rechtervoet en moet zich voorlopig richten op zijn herstel. Bij Feyenoord zal men hopen op een snelle terugkeer, waar het invullen van de spitspositie nog altijd een groot probleem is voor trainer Dick Advocaat."De operatie is goed gegaan en ik ben blij dat het achter de rug is", was het goede nieuws dat Bozeník te vertellen had aan Feyenoord TV. Het mindere nieuws was dat er van een snel rentree nog geen sprake lijkt. "Daar denk ik nog niet aan. Ik focus me alleen maar op volledig revalideren. Mijn lichaam moet er klaar voor zijn. Ik heb een schroef in mijn voet en dat moet eerst herstellen. Ik doe er alles aan en hoop snel terug te keren."

De spits raakte geblesseerd tijdens een interland met Slowakije tegen Israël, zo'n drie weken geleden. "Ik kwam in duel met een verdediger van Israël. Ik veranderde van richting en zette af met mijn rechtervoet. Daar stond al mijn gewicht op en toen hoorde ik iets kraken. Ik liep daarna nog vijf minuten door en dat ging wel, maar toen ik stopte voelde ik veel pijn. In de kleedkamer heeft de arts ernaar gekeken. Zijn advies was om naar het ziekenhuis te gaan en een scan te laten maken. Toen bleek mijn bot gebroken te zijn."

De blessure van Bozeník is bij lange na niet de enige bij Feyenoord. Vooral de spitspositie is dunbezet: ook Nicolai Jørgensen liep bij zijn rentree na zijn blessure direct een nieuw kwetsuur op. Momenteel is linksbuiten Bryan Linssen de gelegenheidsspits bij de Rotterdammers, maar hij maakt vooralsnog geen indruk. "We hebben alleen geen vervanger op niveau", zei een kritische Advocaat na de met 1-4 verloren Europa League-wedstrijd tegen Wolfsberger AC. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020