Liverpool
0 – 0
Ajax

Letsch waakt voor onderschatting: "Zege op PSV niet gevierd"

Letsch waakt voor onderschatting: "Zege op PSV niet gevierd"

30 oktober 2020 – Met Thomas Letsch aan het roer draait het geweldig bij Vitesse, dat de goede competitiestart vorige week kracht bij zette door te winnen van PSV. De nummer twee van het klassement geldt dan ook als favoriet voor het duel van zaterdag met Willem II, maar trainer Letsch waakt voor onderschatting.Hij merkt wel dat er veel vertrouwen is in de ploeg. "Deze start zorgt ervoor dat wij met veel vertrouwen naar Tilburg gaan", zegt Letsch tegen Omroep Gelderland. "We hebben de unieke overwinning tegen PSV ook niet gevierd deze week. Natuurlijk hebben we ervan genoten, ook van onze goede start. Maar de focus ging al snel weer op Willem II." Toch ontkent de trainer niet dat deze situatie zijn team een boost geeft. "Als je zo goed start, dan is het zelfvertrouwen continu aan het groeien. Dat maakt heel veel dingen ineens heel makkelijk."

Nadelig voor Vitesse is dat Oussama Tannane wegens corona niet van de partij is. Daarnaast is back Maximilian Wittek een twijfelgeval. "Maar ik vind dan ook dat we de focus moeten bewaren. Als we dat doen, kunnen we ook in Tilburg winnen", zegt Letsch. "Ik denk dat elke speler daarin verschillend is, maar ik denk niet dat ik hard hoef in te grijpen. Er zijn heel veel spelers die elke week gefocust zijn. Als ik naar onze trainingen kijk, ben ik ook niet bang voor zelfoverschatting."

Tannane was er vorige week door een schorsing niet bij. Als Wittek fit genoeg is, speelt Vitesse komende zaterdag in Tilburg met hetzelfde team. "Het is ook logisch om op de zelfde weg verder te gaan als vorige week. Het is niet nodig om veel te veranderen, maar als ik naar onze aanvallers kijk, dan zijn er veel opties om iets nieuws uit te proberen. Ik heb iets in gedachten, maar dat zie je zaterdag."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020