PSG-voorzitter Al-Khelaifi gaat vrijuit na onderzoek naar corruptie

30 oktober 2020, 16:17

Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain heeft goed nieuws gekregen uit Zwitserland. De zakenman uit Qatar heeft van de Zwitserse justitie te horen gekregen dat hij niet de gevangenis indraait. De justitie eiste vorige maand een gevangenisstraf van 28 maanden tegen de 46-jarige zakenman, maar hij is vrijgesproken.

Dat betekent dat de preses van PSG niet hoef te te vrezen voor een gevangenisstraf. Wie wel in de problemen zit, is Jerome Valcke. De voormalig secretaris-generaal van de FIFA hoorde eerder drie jaar cel tegen zich eisen, maar komt er nu met 120 dagen voorwaardelijke celstraf goed van af. Jarenlang fungeerde Valcke als rechterhand van voormalig FIFA-preses Sepp Blatter.

Valke zou steekpenningen hebben ontvangen en daarnaast zou hij van Al-Khelaifi gratis in een villa hebben mogen wonen, in ruil voor een goede positie bij het toewijzen van de uitzendrechten van meerdere WK's en andere toernooien van de FIFA. Zodoende maakt hij ook onderdeel uit van de zaak waarin het openbaar ministerie korte metten wil maken met het duo. Al-Khelaifi is de grote roerganger bij beinSPORTS en had zodoende een behoorlijk belang bij het verdelen van de televisierechten van de toernooien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen