Presidentskandidaat Barcelona pleit voor aanblijven Koeman

Presidentskandidaat Barcelona pleit voor aanblijven Koeman

30 oktober 2020 – Als Toni Freixa aan de macht komt bij FC Barcelona, hoeft Koeman zich geen zorgen te maken over zijn baan. Dat liet de kandidaat weten tijdens een interview met het Spaanse Radio Nacional. Waar een van zijn concurrenten Victor Font eerder liet weten Xavi of Pep Guardiola graag als trainer te willen zien, denkt Freixa dat het het beste is voor de club wanneer Koeman zijn contract gewoon uitdient.Freixa is één van de kandidaten om de opgestapte Josep Bartomeu op te volgen als voorzitter van de club. Hij concurreert met onder meer Victor Font, die Koeman het liefst zou vervangen. De positie van de Nederlandse coach is onzekerder geworden, omdat Bartomeu degene is die hem heeft aangesteld. Freixa vindt echter dat Koeman 'het volste recht heeft om te weten dat hij het vertrouwen en krediet heeft dat hij verdient op basis van zijn leiderschap en zijn beslissingen'.

"Het zou het beste zijn voor Barcelona", zei Freixa verder over het aanblijven van Koeman. "Het team heeft stabiliteit en zekerheid nodig. Ik zou graag zien dat dit voorstel ook door de rest van de kandidaten wordt overgenomen, zodat de toekomst van Koeman geen campagne-onderwerp wordt. Het zorgen voor rust in de kleedkamer is een goede boodschap voor de ploeg."

Koeman zelf wilde tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag niet op de kwestie ingaan. "Ik praat liever niet over individuele kandidaten. We zullen zien wat er gaat gebeuren", reageerde hij.

Wanneer de verkiezingen plaats zullen vinden is nog niet duidelijk. Dat kan in maart 2021 zijn, maar ook eerder. FC Barcelona stelde deze week al een tijdelijk bestuur aan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020