Van den Brom houdt vast aan blunderende Nijhuis

30 oktober 2020, 15:53

De keeperskwestie zorgt voor hoofdbrekens bij John van den Brom. De oefenmeester zag eerste keeper Maarten Paes onlangs wegvallen door corona en omdat Thijmen Nijhuis het toen goed invulde, koos de trainer ervoor om hem te laten staan. De jonge goalie ging tegen FC Dordrecht echter twee keer de fout in, maar houdt toch zijn plaats in het doel.

Uitgerekend een dag nadat Van den Brom bekendmaakte dat Nijhuis de eerste keeper bleef, maakte hij twee blunders in de beker tegen FC Dordrecht. De 22-jarige keeper blijft desondanks eerste doelman. "Wij moeten af van het gegeven dat de één de eerste keeper is, en de ander de tweede keeper. Wij hebben een heel grote selectie waarin iedereen kan spelen. De één is wat meer een optie dan een ander, maar het moet niet zo zijn dat iemand vastgeroest in het doel staat en kan blijven staan. Daar moeten we, zeker in heel onrustige coronatijden, in kunnen switchen", zegt Van den Brom tegen het Algemeen Dagblad.

Utrecht speelt zondag tegen Heracles Almelo. Nijhuis zal dan dus het doel verdedigen. "Dat is totaal logisch, als je de afgelopen weken de keuze hebt gemaakt om te wisselen. Hij heeft twee fouten gemaakt, dat weet hij zelf ook. Dat mag niet, maar dat gebeurt en dat hoort ook bij een jonge keeper. Het is altijd de vraag hoe die daarvan herstelt. Daar moet je hem de kans voor geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen