Slot wil lijn doortrekken naar Eredivisie: "Voetbal geen jurysport"

Slot wil lijn doortrekken naar Eredivisie: "Voetbal geen jurysport"

30 oktober 2020 – In de Europa League boekte AZ donderdag de tweede zege op rij, door met 4-1 te winnen van HNK Rijeka. Trainer Arne Slot staat met zijn team zodoende op zes punten en heeft in de Europa League nu vaker gewonnen dan in de Eredivisie, waar de teller nog op nul staat. Thuis tegen RKC Waalwijk willen de Alkmaarders zondag de eerste driepunter van het seizoen grijpen.AZ speelde in de eerste vijf speelronden steeds gelijk en wacht nog op de eerste zege. Tegen HNK Rijeka bewees de ploeg het nog wel te kunnen. "Dit niveau halen we al weken, alleen was dat nog zonder dat het een positieve invloed had op de resultaten in de Eredivisie", zegt Slot op de clubwebsite. "Uiteindelijk draait het daar om, voetbal is immers geen jurysport."

Slot zag dat zijn team veel moeite had met de slotfases van wedstrijden in de Eredivisie. "Soms gaat de tegenstander in de eindfase op een andere manier spelen. Dan wordt er van ons ook wat anders verwacht. Dan moet je voorkomen dat de ballen in ons strafschopgebied komen en moet je je duels winnen. Verder moeten we vooral blijven doen waar we goed in zijn en geen ander gedrag gaan vertonen."

Stengs twijfelgeval
Of Calvin Stengs zondag mee kan doen, is de vraag. De creatieve speler liep donderdag een voetblessure op. "Het is niet zo ernstig als het zich op dat moment liet aanzien", zegt Slot daar nu over. "We moeten vandaag, morgen en zondag bekijken of hij voldoende is hersteld om tegen RKC te kunnen spelen. De reden dat ik hem eerder naar de kant haalde, had overigens niets met die blessure te maken maar met zijn fysieke belasting." Ook wat dat betreft is de komst van Jasper Karlsson goed nieuws. De aanvaller is al vaak belangrijk geweest voor de ploeg. "Dat is inderdaad best bijzonder, want meestal heb je als speler wel een periode van aanpassing nodig."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020