Liverpool
0 – 0
Ajax

Koeman: "Messi of Maradona? Het is moeilijk vergelijken"

Koeman: "Messi of Maradona? Het is moeilijk vergelijken"

30 oktober 2020 – Diego Maradona viert vrijdag zijn zestigste verjaardag en dus ging het op de persconferentie van Ronald Koeman voor de uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés ook over de legendarische Argentijn. De Spaanse pers wilde graag weten wie de FC Barcelona-trainer beter vindt: Lionel Messi of Maradona?"In zijn tijd was Maradona de beste speler. Vandaag de dag is Messi dat voor mij. Maar je kunt het voetbal van onze tijd niet vergelijken met het voetbal van nu", reageerde de trainer. "Vandaag de dag is het fysieker en intenser. Het voetbal is flink veranderd. Maar het klopt dat Maradona zichzelf in verschillende teams heeft bewezen, ook bij Barça. Hij was toen de beste."

Een speler die in de toekomst misschien een van de beste ter wereld wordt, is Ansu Fati. Op zeventienjarige leeftijd is de aanvaller al een belangrijke speler in het team van Koeman. Midweeks tegen Juventus was Fati voor de verandering geen basisspeler, maar kwam hij als invaller binnen de lijnen. "We hebben het gisteren gehad over concentratieproblemen. In dat opzicht moet hij zich nog verbeteren, want soms maakt hij fouten die aan concentratie en niet aan kwaliteit te wijten zijn", aldus Koeman, die verder vooral lovend was over het toptalent.

Dest
Ook kreeg Koeman vragen over Sergiño Dest, die midweeks geen speeltijd kreeg tegen Juventus. "Ik ben erg blij dat we hem hebben aangetrokken. Hij is een jonge speler en moet zich aanpassen. Tegen Real Madrid toonde hij zijn kwaliteiten, maar we hebben Sergi Roberto daar neergezet (op de rechtsback tegen Juventus, red.) omdat hij het aan het begin van het seizoen heel goed deed en er geen reden is hem eruit te halen. De concurrentie is goed voor beiden en ze zullen beiden kansen krijgen hun kwaliteiten te tonen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020