Flick bespreekt situatie Zirkzee: "Het gaat ook om mentaliteit"

30 oktober 2020, 12:54

Na een sterk debuutseizoen kent Joshua Zirkzee een kleine terugval bij Bayern München. De negentienjarige Nederlandse aanvaller is in de pikorde voorbijgestreefd door nieuweling Eric Maxim Choupo-Moting en maakt zijn minuten voornamelijk bij de beloften. Trainer Hansi Flick laat zich in gesprek met Kicker uit over de situatie van Zirkzee.

Flick maakte in september drie keer gebruik van Zirkzee en daarna niet meer. In de eerste twee speelrondes van de Bundesliga en de Duitse Supercup kreeg de Nederlandse aanvaller speeltijd. Fysiek was de Oranje-jeugdinternational niet zo ver als de trainer verlangde. "Tijdens de vakantie had hij last van zijn enkel en daarna kon hij niet zo veel trainen. Het wordt nu beter, ook door de wedstrijden die hij bij Onder-23 speelt", zegt Flick.

Nog altijd wordt Zirkzee beschouwd als groot talent. "Maar talent is niet altijd voldoende. Het is belangrijk om aan jezelf te werken, en dat is wat hij doet. Daar wordt hij ook op afgerekend. Hij heeft de kwaliteiten om in de Bundesliga te spelen, daar zijn we van overtuigd. Maar het gaat ook een beetje om mentaliteit, houding en de absolute wil om te laten zien wat je kunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen