Emanuelson 'mentor' bij FC Utrecht: "Goede band met de jongens"

30 oktober 2020, 10:57

Het duurde een tijdje, maar vrijdag zette Urby Emanuelson zijn krabbel onder een nieuw contract bij FC Utrecht. Niet alleen als speler, maar ook als (toekomstig) individueel trainer en begeleider van toptalenten. In gesprek met het televisiekanaal van FC Utrecht blikt Emanuelson terug op de laatste maanden en vertelt hij meer over zijn dubbele rol.

Emanuelson liep afgelopen zomer uit zijn contract en bleef daarna op amateurbasis bij FC Utrecht. "Het heeft even geduurd, maar met Jordy (Zuidam, red.) heb ik altijd goede gesprekken gevoerd. Ondanks dat er niks rond was, voelde ik me nog steeds lid van de club", zegt hij. "De afgelopen weken heb ik vaak de vraag gehad: is het al rond? Waarom duurt het zo lang? Wat is er allemaal aan de hand? We willen niet dat je gaat. Ik heb een heel goede band met de jongens. We hebben een heel leuke groep."

Bij FC Utrecht vervult Emanuelson de rol van mentor. "Daar ben ik een beetje ingegroeid. Ik merkte dat jonge spelers vaak naar mij toekwamen om advies, maar ook vooral nieuwsgierig waren naar de verhalen over het buitenland. De laatste jaren ben ik veel bezig geweest met jonge spelers. Als iemand vanuit Jong FC Utrecht meeging op trainingskamp, dan ging ik met hem bezig, maakte ik altijd een babbeltje en hielp ik hem tijdens de training."

Emanuelson en FC Utrecht zullen per seizoen bekijken of de linkspoot ook doorgaat als speler. Aan stoppen denkt de 34-jarige Emanuelson nu nog niet. "Zolang ik het gevoel heb dat ik van waarde kan zijn, ga ik door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen