Utrecht bindt Emanuelson als speler en trainer/begeleider

Utrecht bindt Emanuelson als speler en trainer/begeleider

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 oktober 2020 – FC Utrecht houdt Urby Emanuelson aan boord. De club uit de Domstad maakt vrijdagochtend via de officiële kanalen bekend dat de 34-jarige multifunctionele speler tot en met de zomer van 2023 is vastgelegd. Emanuelson houdt zich de komende jaren niet alleen bezig met zijn spelerscarrière, maar gaat zich ook ontwikkelen in een functie als individuele trainer en begeleider van toptalenten.

Emanuelson streek ruim drie jaar geleden neer in Utrecht en liep afgelopen zomer uit zijn contract. Ondanks dat de club zijn verbintenis niet verlengde, bleef de linkspoot deel uitmaken van de spelersgroep van trainer John van den Brom. Het geduld van de zeventienvoudig Oranje-international is beloond, want de partijen hebben elkaar nu alsnog gevonden in een nieuw contract.

"Naast het feit dat de trainer weet over welke kwaliteiten Urby op het veld beschikt, heeft hij zich de afgelopen periode ook steeds meer ontwikkeld als een mentor binnen de spelersgroep", licht technisch directeur Jordy Zuidam toe. Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jongere spelers en ligt goed in de spelersgroep. Zijn adviezen en begeleiding als gelouterde prof zijn erg bruikbaar voor zowel de spelers van het eerste elftal, als voor de toptalenten van de toekomst binnen de FC Utrecht Academie."

Per seizoen zal in overleg worden bepaald of Emanuelson doorgaat als speler. "Urby gelooft in onze ambities en wil graag onderdeel uitmaken van de plannen van onze club. We zijn ontzettend blij dat we Urby voor langere tijd hebben kunnen binden aan FC Utrecht, en dat we zijn ervaringen en adviezen nog breder kunnen gebruiken."

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd