Bosz: "Zelfs met tien man mogen we de wedstrijd niet verliezen"

30 oktober 2020, 09:01

Peter Bosz baalt flink van de eerste seizoensnederlaag van Bayer Leverkusen. In de Europa League ging de ploeg van de Nederlandse trainer donderdagavond door een laat doelpunt met 1-0 onderuit tegen Slavia Praag. De Duitsers speelden het gros van de wedstrijd met een man minder.

Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd door een rode kaart van Karim Bellarabi. Hij werd weggestuurd na een tackle op de helft van de tegenstander. Met tien man hield Leverkusen lang stond, tot tien minuten voor tijd Peter Olayinka de 1-0 binnen kopte. "Een totaal onnodige nederlaag, maar het is natuurlijk moeilijk als je vanaf minuut 22 met tien man moet spelen. Daarvoor deden we het goed. Zelfs met tien man mogen we de wedstrijd niet verliezen", aldus Bosz via de clubkanalen.

Leverkusen trad niet op volle sterkte aan in de Tsjechische hoofdstad. Een aantal basiskrachten kreeg rust van Bosz. "Niet het rouleren, maar de rode kracht bracht ons in de problemen. De spelers die vandaag speelden, deden het heel goed. Met name de verdedigers werden beziggehouden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen