Gullit trots na AZ-debuut: "Ik kon alleen maar lachen"

Gullit trots na AZ-debuut: "Ik kon alleen maar lachen"

30 oktober 2020 – Maxim Gullit maakte donderdagavond zijn officiële debuut voor AZ. De negentienjarige verdediger kwam tegen HNK Rijeka (4-1) vlak voor tijd binnen de lijnen en toonde zich na afloop van de gewonnen wedstrijd trots op zijn eerste minuten in het shirt van de Alkmaarse club.Gullit zat de voorbije week al twee keer op de bank bij AZ, maar tegen Napoli (0-1 winst) en ADO Den Haag (2-2) kwam het niet tot een debuut. Donderdag beleefde hij als vervanger van Bruno Martins Indi alsnog zijn vuurdoop. "Geweldig, geweldig, geweldig. Ik ben heel trots op mezelf. Echt heel blij. Ik was gewoon heel trots op mezelf, ik kon alleen maar lachen en dat straalde ik ook uit", aldus Gullit tegenover AZ TV.

De jonge verdediger is de zoon van oud-voetballer Ruud Gullit. "Of ik iets van mijn vader heb gehoord? Nee, nog niks. Ik ben nog niet in de kleedkamer geweest. Mijn telefoon heb ik nog niet aangeraakt, maar ik weet zeker dat ik heel veel berichtjes heb gehad. Ik ben er wel van overtuigd dat er daar eentje tussen zit van mijn trotse vader."

Barasi
Net als Gullit maakte Yusuf Barasi (17) in de slotfase zijn debuut voor AZ. "Een droom die uitkomt. Ik had niet door dat ik erin zou komen. De trainer zei: heb je er wel zin in?", lachte hij. "Ik deed daarna gelijk mijn trui en broek uit. Kippenvel. Eerst besefte ik het nog niet echt, nu wel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020