Schmidt prijst wilskracht PSV en complimenteert Ihattaren

Schmidt prijst wilskracht PSV en complimenteert Ihattaren

30 oktober 2020 – Met een grote glimlach stond Roger Schmidt donderdagavond na de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia de pers te woord. De trainer van PSV had alle reden om tevreden te zijn, want door een laat doelpunt van Donyell Malen won zijn team met 1-2. Schmidt was trots op zijn spelers en deelde een compliment uit aan de veelbesproken Mohamed Ihattaren.Het door corona geplaagde PSV trad met een gehavend team aan tegen Omonia Nicosia. Tel daarbij op dat Eran Zahavi en aanvankelijk ook Jordan Teze de toegang tot Cyprus werd ontzegd en er was voor Schmidt niet veel te kiezen in zijn opstelling. "Het geeft altijd een goed gevoel als je wedstrijden wint, zeker in deze moeilijke situatie. Ik ben erg trots op mijn team, dat ze zich hebben kunnen focussen op de wedstrijd. Makkelijk was dat niet, want de omstandigheden waren crazy. Veel spelers hebben weinig ritme, maar moesten negentig minuten spelen. Na de 1-0 werd het lastig, maar we geloofden er tot het einde in dat we nog konden scoren en dat deden we", aldus de trainer voor de camera van FOX Sports.

PSV kwam op Cyprus door een bijzonder doelpunt op een 1-0 achterstand. Vanaf de eigen helft schoot Jordi Gómez een vrije trap in één keer in het doel, al lag de bal niet stil. "Ja, het was een fout van de scheidsrechter, maar zulke dingen gebeuren, dus dat moeten we accepteren. In de rust hebben we het ook niet besproken. We hebben ons alleen gefocust op het winnen van de wedstrijd. Het team vocht er tot het einde voor en heeft wilskracht getoond. We hebben een heel jong team en speelden tegen een heel ervaren team dat met 1-0 voorkwam. Ik weet dat we beter kunnen voetballen. We hebben te veel simpele fouten gemaakt en verkeerde beslissingen genomen, maar uiteindelijk hebben we goed genoeg gespeeld en met veel motivatie om te winnen. Het team heeft een grote stap voorwaarts gezet."

Ihattaren
Langzaam maar zeker kruipt Ihattaren uit het dal, is ook Schmidt opgevallen. "Hij heeft nu drie wedstrijden in zeven dagen gespeeld nadat hij een tijdje niet had gespeeld. Hij is wat ziek geweest en het was fysiek een zware belasting voor hem. Hij was wat boos na de wedstrijd omdat hij niet heeft scoorde uit twee grote kansen, maar ik ben zeer blij met zijn ontwikkeling. Hij is op de goede weg."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020