Schmidt content met Hendrix, Teze extra blij na 'soap'

Schmidt content met Hendrix, Teze extra blij na 'soap'

29 oktober 2020 – Roger Schmidt kon naast alle afwezigen vanwege het coronavirus én geblesseerde spelers in Nederland ook geen beroep doen op Mauro Júnior. De Braziliaan zat donderdag wel op de bank, maar was niet fit genoeg voor speeltijd. Zodoende kwam Jorrit Hendrix donderdagavond in de Europa League tegen AC Omonia in het centrum van de verdediging te staan en hij kon over zijn optreden rekenen op de complimenten van de Duitse coach.

"Het was heel belangrijk dat we op die plek in het elftal een ervaren speler hadden staan", zei Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad over de invulling van de centrale positie achterin met Hendrix. "Het was geen makkelijke wedstrijd, omdat er veel lange ballen van Omonia kwamen", zag Schmidt over de opponent op Cyprus, met wie pas in de allerlaatste fase werd afgerekend.

Teze extra blij met zege
Ook verdediger Jordan Teze werd gevraagd naar zijn gevoel na de overwinning. Dat hij mocht spelen, was al een heuse soap. "Ik ben vandaag vroeg opgestaan en heb veel gevlogen. Dus ik ben heel blij dat we hebben gewonnen", zei Teze, die vandaag (donderdag) pas hoorde dat hij Cyprus in mocht, tegenover FOX Sports. "Ik heb me gewoon proberen voor te bereiden op de wedstrijd, door gisteren te trainen. Ik heb aan niks anders gedacht. We hadden twee keer verloren, maar nu ook laten zien dat we zonder belangrijke spelers kunnen winnen. Ik ben blij, heel erg blij, maar we zijn er nog niet."

Lees ook: Teze reist op wedstrijddag PSV alsnog naar Cyprus

gerelateerd