Matchwinner Malen: "Dit zegt wel iets over PSV"

Matchwinner Malen: "Dit zegt wel iets over PSV"

29 oktober 2020 – Donyell Malen is trots op de late overwinning van PSV in de Europa League donderdagavond. De man die de aanvoerdersband droeg bij de Eindhovenaren bij afwezigheid van de eerste captains schoot met twee treffers de ploeg hoogstpersoonlijk langs AC Omonia (1-2), waarvan één goal diep in blessuretijd. "Dit zegt wel iets over PSV, dit doen we al een tijdje."Daarbij doelde hij over het maken van late treffers, wat PSV al vaker deed in het recente verleden. "Dat is wel een kracht van ons. Ook al gaat het niet zoals we willen en zijn we teleurgesteld, we gaan toch gewoon door. We hebben vertrouwen dat 'ie valt", zei Malen na de zege tegenover de camera's van VTBL.

Over de tegentreffer was Malen duidelijk. "Volgens mij rolde de bal nog, toen die geschoten werd", zei de captain, die daarmee een scherp oog had. Op de camera is inderdaad duidelijk te zien dat de bal nog rolt als Jordi Gomez hem trapt. "Misschien vond de scheidsrechter hem te mooi om hem af te keuren."

Met de aanvoerdersband om zijn arm was Malen donderdag de belangrijkste speler van PSV, maar liever had hij de band niet gedragen. "Ik had liever dat Denzel Dumfries hier was geweest. Maar dat ik als 21-jarige de captain mocht zijn, maakt me wel trots", zei hij. "We hebben geknokt voor de spelers die thuiszitten."


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020