Malen bezorgt gehavend PSV cruciale late zege op AC Omonia

29 oktober 2020, 22:57   Bijgewerkt: 29 oktober 2020, 23:18

Een gehavend PSV is donderdagavond door het oog van de naald gekropen op bezoek bij AC Omonia. Tegen de Cyprioten scoorde Donyell Malen tien seconden voor tijd de winnende treffer: 1-2. Daarmee maakte de Oranje-international eigenhandig een discutabele wereldgoal van Jordi Gomez ongedaan. Een welkome zege voor de Eindhovenaren, die geplaagd worden door het coronavirus. 

PSV reisde met genoeg kopzorgen af naar Cyprus. Trainer Roger Schmidt moet namelijk nog altijd veel spelers missen door het coronavirus. In Nicosia waren Eran Zahavi, Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo afwezig door het virus, waar Marco van Ginkel en Érick Gutiérrez nog geblesseerd zijn. Jordan Teze mocht op het laatste moment alsnog afreizen, nadat hij eerder nog werd tegengehouden door de Cypriotische autoriteiten.

Waar PSV daarna steeds beter in de wedstrijd leek te komen, kwam het juist in die fase op achterstand. Ibrahim Sangare maakte een overtreding op de helft van Omonia, waarna aanvoerder Jordi Gomez de PSV-goalie Mvogo te ver voor zijn doel zag staan en in één keer raak schoot: 1-0. Een zeer discutabele treffer overigens, want de bal leek niet stil te liggen. Toch keurde de Litouwse arbiter Donatas Rumsas het doelpunt goed, waardoor PSV met een fikse tegenslag in de achtervolging moest. Het verste doelpunt ooit gemaakt in de Europa League gaat desondanks ongetwijfeld heel de wereld over. 

Gelukkig voor PSV duurde de achtervolging niet lang, want de Eindhovenaren zochten direct de aanval. Via Götze en Madueke mislukte in het eerste bedrijf het één en ander, maar een combinatie na veertig minuten leverde de gelijkmaker op. Götze zette de aanval op, stuurde Madueke weg en de Engelsman vond aanvoerder Donyell Malen, die met een simpele voetbeweging binnentikte: 1-1. 

PSV hoopte die goede lijn door te trekken, maar kwam zwak uit de kleedkamer. Ryan Thomas kreeg allereerst een gele kaart en even later ontsnapten hij en zijn ploeg aan een nieuwe achterstand na een te korte terugspeelbal van de middenvelder. Duris schoot wild over, waardoor PSV goed wegkwam. Net als tegen Granada vielen de Eindhovenaren ver terug na de rust, al was het ook in de eerste helft dus al niet heel hoogstaand. Veel andere smaken had Schmidt echter niet op de bank, want met Mauro Júnior en Adrian Fein zaten er slechts twee veldspelers uit de A-selectie in de dug-out.

De grootste kans was voor de dreigende Malen die zich goed vrijmaakte, maar Fabiano lag in de weg en even later was hij weer de winnaar bij een schot van Ihattaren. Toch was daar nog Malen, die prachtig werd weggestoken door Thomas en oog in oog met de uitblinkende goalie niet faalde: 1-2. Overigens is Malen nu de PSV'er met de Europese goals voor de club vóór zijn 22e verjaardag: 11. Daarmee passeerde hij de Braziliaanse Ronaldo. Een belangrijke zege voor de ploeg van Roger Schmidt, want door het gelijkspel tussen Granada en PAOK (0-0) staat het nu met drie punten uit twee groepsduels op de tweede plaats. 

Opstellingen en beoordelingen: *

PSV: Mvogo 5; Teze 6, Hendrix 6, Boscagli 6, Max 6; Sangaré 6, Thomas 6, Götze 6; Ihattaren 6, Malen 8, Madueke 7,5 (83. Fein)

Man of the Match: Donyell Malen

Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen