Mourinho voerde vier wissels door in de rust: "Had er elf gewild"

29 oktober 2020, 22:15

José Mourinho was niet te spreken over zijn ploeg na afloop van de blamage in de Europa League donderdagavond. Op bezoek bij Antwerp FC ging zijn Tottenham Hotspur verrassend met 1-0 onderuit. Zoals van hem gewend nam de oefenmeester na afloop van de wedstrijd geen blad voor de mond.

Op de persconferentie werd Mourinho gevraagd waarom hij liefst vier keer wisselde in de rust. Onder meer Steven Bergwijn werd naar de kant gehaald. "Ik had elf wissels gewild", reageerde de oefenmeester. "Ik heb niet vijf keer gewisseld, omdat ik bang was dat het 45 lange minuten zouden worden zonder mogelijkheden tot wisselen. Er is maar één schuldige aan te wijzen en dat ben ik. Ik heb het team opgesteld, heb de spelers gekozen die zouden starten. In de rust heb ik geprobeerd de situatie te verbeteren, maar dat was niet genoeg."

Lees ook: Tottenham verliest met Bergwijn

Mourinho gaf tegen Antwerp een aantal andere spelers de kans. "Jullie weten wat ons beste team is. Dat weet iedereen. Maar ik vind altijd dat spelers een kans verdienen. We hebben een grote selectie met veel goede spelers", reageerde de Portugees. "Het is mijn verantwoordelijkheid om ze kansen te geven om te spelen en hun verantwoordelijkheid om die kansen met beide handen aan te grijpen. Vanaf vanavond zullen mijn keuzes erg makkelijk zijn", sprak Mourinho cynisch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen