Liverpool
0 – 0
Ajax

PSV stuurt UEFA formele brief over situatie rond EL-duel

PSV stuurt UEFA formele brief over situatie rond EL-duel

29 oktober 2020 – PSV heeft middels een formele brief de situatie rondom het Europese duel tegen Omonia Nicosia aangekaart bij de UEFA. De club mocht Jordan Teze en Eran Zahavi van de lokale autoriteiten niet mee laten reizen naar Cyprus, omdat zij eerder positief waren getest op corona. Dit terwijl zij in de tussentijd beiden ook alweer negatief getest werden en zelfs in actie kwamen tegen Vitesse. PSV heeft de UEFA laten weten niet te spreken te zijn over de situatie.Dit alles maakte De Telegraaf donderdagavond bekend. PSV werd deze week slachtoffer van de complexe regelgeving die in Cyprus geldt omtrent het coronavirus. Het land stelt strenge eisen aan mensen die in het verleden met het virus besmet zijn geweest. Reglementen van de UEFA schrijven voor dat wanneer er restricties gelden vanuit de lokale autoriteiten, de thuisclub voor een alternatieve speellocatie moet zorgen. Dit gebeurde echter niet; PSV zou tien dagen in quarantaine moeten wanneer het Teze en Zahavi meenam naar Cyprus en de UEFA liet weten dat dat de Eindhovenaren zelf een reglementaire 3-0 nederlaag zou kosten.

Teze vloog uiteindelijk donderdag zelf nog naar Nicosia, maar Zahavi moest het duel definitief aan zich voorbij laten gaan. Dat laatste strookt niet met de reglementen van de UEFA; wanneer Omonia Nicosia een alternatieve speellocatie had geregeld, had de spits wel in actie kunnen komen. Om die reden vindt PSV dat de Cyprioten niet juist hebben gehandeld en hoopt het dat de UEFA hiertegen in actie komt.

Met Teze in de basis, maar zonder Zahavi, speelt PSV vanavond om 21:00 uur het uitduel tegen Omonia Nicosia. De Cyprioten speelde vorige week gelijk tegen PAOK, waar de ploeg van Roger Schmidt een valse start kende in het thuisduel tegen Granada (1-2).

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020