Liverpool
0 – 0
Ajax

Advocaat kiest voor ruit op het middenveld tegen Wolfsberger

Advocaat kiest voor ruit op het middenveld tegen Wolfsberger

29 oktober 2020 – Dick Advocaat gaat zijn ploeg in de wedstrijd tegen Wolfsberger AC aanpassen aan de tegenstander. Tegenover FOX Sports vertelde de trainer dat hij tegen de Oostenrijkers voor een 4-4-2 formatie kiest, met een ruit op het middenveld. Bryan Linssen en Steven Berghuis zullen in dat systeem de spitsen zijn, met Mark Diemers in een vrije rol erachter."Het plan is iets anders", kondigde Advocaat vanavond aan in aanloop naar de wedstrijd. "Ik heb Berghuis en Linssen meer naar het midden gezet. Wolfsberger speelt 4-4-2 in een ruit, met backs die veel opkomen. Dan zou ik Berghuis te veel naar achteren duwen, dus wij gaan ook in een ruit spelen." Gisteren trainde Feyenoord al op de nieuwe manier van spelen. "In principe verandert er niet zoveel. Diemers speelt meer in een vrije rol. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt", aldus Advocaat.

De staf van Feyenoord heeft de tegenstander goed geanalyseerd. "Het is een vervelende ploeg, fysiek sterk. Je kan beter tegen technisch vaardige spelers spelen, dan weet je wat ze gaan doen", zei de trainer van Feyenoord over Wolfsberger. "Het zijn handige jongens die gewend zijn dit systeem te spelen. Iedereen praat erover dat ze het in de competitie niet doen (Wolfsberger staat tiende van de twaalf in de Oostenrijkse competitie, red.), maar vorig jaar wonnen ze van Gladbach en heeft Roma niet van ze kunnen winnen. Het is een vervelende ploeg."

Feyenoord trapt in De Kuip om 18:55 uur af tegen de Oostenrijkse Europa League-tegenstander. In dezelfde poule speelt CSKA Moskou dan tegen Dinamo Zagreb. Alle vier de ploegen staan na de eerste speelronde op één punt: Feyenoord speelde in Kroatië gelijk tegen Dinamo Zagreb (0-0) en Wolfsberger AC hield in eigen huis CSKA Moskou op 1-1. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020