Ziyech bij basisdebuut tot Man of the Match verkozen door fans

29 oktober 2020, 18:18

Het sterke basisdebuut van Hakim Ziyech in de Champions League-wedstrijd tegen FK Krasnodar (0-4 winst) is ook de supporters van de Engelse club niet ontgaan. Op het Twitter-kanaal van the Blues werd de oud-Ajacied verkozen tot Man of the Match. Met bijna zestig procent van de stemmen won hij het daarmee ruim van ploeggenoten Kurt Zouma, Kai Havertz en Timo Werner. 

In zijn eerste wedstrijd als basisspeler leverde Ziyech een uitstekende pot af. Hoogtepunt daarbij was de 0-3, die van zijn voet kwam. In de kleine ruimte wist Ziyech zich tussen drie tegenstander door te wringen, waarna hij de bal knap langs de doelman in de verre hoek schoot. Callum Hudson-Odoi, Timo Werner (strafschop) en Christian Pulisic waren de andere doelpuntenmakers in een sterk optreden van Chelsea dat uiteindelijk een 0-4 overwinning opleverde. In de eerste helft miste Jorginho van elf meter nog de kans om de club al eerder op voorsprong te zetten.

Ziyech kende een lastige beginfase bij zijn nieuwe club. De middenvelder liep een blessure op en moest de start van de competitie vanaf de kant bekijken. Anderhalve maand na de eerste Premier League-wedstrijd was hij eindelijk fit genoeg om te starten. Eerder deze week viel hij al kort in tegen Southampton (3-3) en Manchester United (0-0)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen