Liverpool
0 – 0
Ajax

Gehavend Feyenoord start met Geertruida en Botteghin in basis

Gehavend Feyenoord start met Geertruida en Botteghin in basis

29 oktober 2020 – In het Europa League-duel van Feyenoord tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC keert Eric Botteghin terug in de basis. De verdediger is hersteld van een hamstringblessure en neemt vanavond de plek in van de geschorste Marcos Senesi. De afwezigen op het middenveld leveren ook Lutsharel Geertruida een basisplaats op.Geertruida was lange tijd de eerste optie voor de rechtsbackpositie in het elftal van Dick Advocaat, maar verloor zijn plaats aan Bart Nieuwkoop. Door de blessures van Leroy Fer en João Teixeira keert de multi-inzetbare Feyenoorder vandaag als nummer zes terug in de basis. De overige negen spelers die de afgelopen wedstrijden speelden blijven staan: Bryan Linssen is opnieuw de spits en Mark Diemers speelt als linksbuiten. 

Met Wolfsberger AC treft Feyenoord vanavond de 'grote onbekende' in de poule waar ook CSKA Moskou en Dinamo Zagreb onderdeel van uitmaken. De club speelt pas sinds 2012 op het hoogste niveau in Oostenrijk en maakte vorig jaar zijn Europa League-debuut. Dat is voor Feyenoord echter geen reden tot onderschatting: de club uit Wolfsberg won tijdens dat debuut met 4-0 van Borussia Mönchengladbach en hield AS Roma twee keer op een gelijkspel. Om 18:55 uur wordt er afgetrapt in De Kuip.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Spajic, Haps; Geertruida, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Linssen, Diemers

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020