'Onaangepast' Willem II nog zonder keeper Ruiter tegen Vitesse

'Onaangepast' Willem II nog zonder keeper Ruiter tegen Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 oktober 2020 – Het gaat Willem II dit seizoen weliswaar nog niet voor de wind, toch is trainer Adrie Koster niet van plan om iets van zijn speelwijze aan te passen. De coach van de Tilburgers houdt voor het treffen met Vitesse komend weekend vast aan zijn manier van spelen. Wel moet hij het doen zonder keeper Robbin Ruiter, die niet op tijd fit is na zijn blessure van afgelopen weekend.

Dat vertelt Koster op de clubsite. Jorn Brondeel is zodoende de vervanger in het doel van Willem II, bij wie ook Driess Saddiki, Freek Heerkens en Kwasi Wriedt nog altijd ontbreken. Toch loopt de ziekenboeg enigszins leeg, tot blijdschap van Koster. "Een van onze krachten van afgelopen seizoen was dat we weinig uitvallers hadden en daardoor veel in dezelfde samenstelling konden spelen. Hoe minder blessures, hoe beter we aan onze vastigheid kunnen werken."

Waar Willem II een moeizame start heeft, gaat het met Vitesse juist heel erg goed dit seizoen. Koster: "Vitesse is een zeer goed ingespeelde ploeg die veel druk zet. De beoogde speelwijze voeren ze prima uit", vindt hij. "Wij moeten laten zien dat we in staat zijn onder de druk uit te kunnen voetballen. Het liefst doen we dat voetballend, maar als het nodig is met de lange bal."

Reacties

gerelateerd