Liverpool
0 – 0
Ajax

Domper voor NEC, dat 'meerdere besmettingen' in selectie meldt

Domper voor NEC, dat 'meerdere besmettingen' in selectie meldt

29 oktober 2020 – NEC neemt het vrijdagavond op tegen NAC Breda, maar het is zeer de vraag welke spelers er dan op het veld zullen staan. Bij de club uit Nijmegen zijn meerdere selectiespelers positief getest op het coronavirus, meldt NEC. Volgens De Gelderlander gaat het om acht besmette spelers.'Het exacte aantal positieve tests is afhankelijk van de resultaten van de hertests, waarvan NEC de resultaten momenteel nog niet in bezit heeft', schrijft de club. 'Selectiespelers, stafleden en kantoorpersoneel die regelmatig in contact komen met de eerste selectie van NEC worden voorafgaand aan elk competitieduel preventief getest om besmetting van het coronavirus tegen te gaan.'

NEC laat weten dat het de namen van de positief geteste spelers niet bekendmaakt. Dat heeft alles te maken met de privacywetgeving. 'De selectiespelers zijn direct in thuisquarantaine gegaan om verder contact tussen hen en andere personen binnen de club uit te sluiten', meldt NEC. De club staat bovendien in nauw contact met de KNVB over de situatie.

De Nijmegenaren staan vijfde in de Eerste Divisie en hebben zestien punten verzameld. Het duel met NAC, dat vierde staat, is vrijdag dan ook een boeiende.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020