Presidentskandidaat Font pleit weer voor terugkeer Guardiola

Presidentskandidaat Font pleit weer voor terugkeer Guardiola

29 oktober 2020 – Victor Font heeft andermaal benadrukt dat hij dolgraag Pep Guardiola terug naar Camp Nou wil halen. De Spaanse zakenman is in de race om opvolger van Josep Maria Bartomeu te worden bij FC Barcelona en heeft duidelijk plannen. Die plannen zouden slecht nieuws kunnen betekenen voor Ronald Koeman.Font zei eerder al dat hij graag Guardiola als trainer wil zien in Camp Nou. Heel vreemd is dat niet, want bij Barcelona is het vrij gebruikelijk om als presidentskandidaat dat soort wensen in de strijd te gooien om zieltjes te winnen. Font wil het oude Barcelona laten herleven en heeft daar Guardiola, die in 2012 vertrok, voor nodig. "Het is ons idee om een project op te starten dat erg sterk is", zegt hij tegen Sky Sports. "We hebben het geluk dat de stijl van Johan Cruijff al helemaal is doorgewerkt in de organisatie."

"De meeste personen die de stijl goed kennen houden van onze club, zoals Pep Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol. Dat zijn legendes die van Barcelona houden, maar nu niet bij de club werken. We moeten ze terughalen en ervoor zorgen dat we een goed project beginnen. Uiteraard maakt Messi daar onderdeel van uit. Het project gaat erom dat we de volgende Champions League gaan winnen. Als we erin slagen om de kopstukken terug te halen, weet ik zeker dat Messi ook bij ons blijft." Overigens heeft Koeman nog een contract tot de zomer van 2022. De verbintenis van Guardiola bij Manchester City verstrijkt komende zomer.

De presidentsverkiezingen stonden gepland op 20 en 21 maart. Bartomeu wachtte die stemming niet af en liet deze week weten dat hij vertrekt bij de club. Voorlopig staat de club dan ook onder leiding van een interim-bestuur.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020