Overmars: "Ook als directeur is Van der Sar een streber"

Overmars: "Ook als directeur is Van der Sar een streber"

29 oktober 2020 – Voormalig topkeeper Edwin van der Sar viert donderdag zijn vijftigste verjaardag. De oud-doelman is al jaren werkzaam als algemeen directeur bij Ajax en begint zijn draai in de functie steeds beter te vinden. Collega Marc Overmars ziet dat zijn collega blijft groeien als beleidsbepaler.Van der Sar is sinds 2016 werkzaam als directeur van Ajax. Hij had destijds samen met Overmars, die al in 2012 bij Ajax begon, een groot doel met de club. "Welke maakte niet uit, maar we wilden weer een Europese finale bereiken. Dat is in 2017 gelukt en het smaakt naar meer. Nu willen we de Europa League of Champions League ook eens winnen", vertelt Overmars aan De Telegraaf. "Zijn beste jaren had hij toen hij dik in de dertig was en ik allang was gestopt. Hij was een laatbloeier. En ook als directeur is hij een streber. Hij wordt nog steeds beter in deze functie."

Overmars spreekt van een fijne samenwerking met Van der Sar. "Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen. Voor mij geldt wel - en voor Edwin ook, denk ik - dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa", stelt Overmars.

Het duo werkt nauw samen met Menno Geelen, de commercieel directeur. Hij heeft in tegenstelling tot Overmars en Van der Sar geen achtergrond als topvoetballer. "In drukke periodes spreek ik Edwin vaker dan mijn vrouw. In de zeven, acht jaar dat we collega's zijn, hebben we elkaar nagenoeg elke dag gesproken. Edwin is een fan-tas-tisch uithangbord voor Ajax", zegt Geelen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020