Amateurs willen compensatie bij bekeruitschakeling

Amateurs willen compensatie bij bekeruitschakeling

29 oktober 2020 – Het heeft er alle schijn van dat de 26 amateurclubs die deelnemen aan de KNVB Beker, de kans niet krijgen om in actie te komen. Hun duels werden door de KNVB al verplaatst naar begin december maar nu de coronamaatregelen langer van kracht zullen zijn, is de kans klein dat de duels van de amateurs dan alsnog gespeeld kunnen worden. In dat geval volgt er automatische uitschakeling voor de clubs.Bij die clubs worden de spelers niet elke week getest op het virus en dus is het niet veilig om te spelen. Bovendien kunnen de teams niet trainen en zich dus niet goed voorbereiden. Amateurclub UNA zou Groene Ster treffen en had een goede kans om door te gaan. De club spreekt van een harde klap als het inderdaad niet doorgaat. "Dan zouden we met enig geluk een heel interessante profclub kunnen treffen of zelfs een volgende amateurvereniging", zegt UNA-voorzitter Peter Smetsers tegen het Eindhovens Dagblad. "Voor onze spelers en achterban natuurlijk een fantastisch vooruitzicht.''

"In de beker is de financiële beloning niet gekoppeld aan het winnen van de wedstrijd, maar aan het deelnemen. De kans dat er op 1 of 2 december mag worden gevoetbald is nog niet volledig uitgesloten, maar lijkt nu wel heel klein te worden. Ik vind dat de KNVB niet te vroeg, maar wel te rigoureus heeft beslist. " Hij ziet dus dat de amateurclubs er niet goed vanaf komen. "Financieel een honderd procent zekere vergoeding en toch wel vijftig procent kans op de vergoeding voor de daaropvolgende ronde. Opgeteld een strop van zo'n 20.000 euro. Dan laat ik nog buiten beschouwing de serieuze inkomsten als we -voor publiek- in de opvolgende wedstrijd tegen een interessante tegenstander zouden komen te spelen."

Vanuit CV Tweede en Derde Divisie is er woensdag al actie ondernomen richting de KNVB. De bond is vooralsnog van plan om de clubs automatisch te elimineren als er nog niet gespeeld kan worden. "Voor zover ik weet is de overvolle speeldagenkalender als argument voorbij gekomen. Dat dit ook officieel door de voetbalbond is geuit en verder onderbouwd heb ik echter niet terug kunnen vinden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020