Van Gaal over Koeman-opvolging: "Ik stond in alle polls op één"

29 oktober 2020, 10:02

Het leek er even op dat Louis van Gaal in beeld was bij de KNVB toen Ronald Koeman naar FC Barcelona vertrok, maar de bond kwam uiteindelijk uit bij Frank de Boer. Van Gaal merkte dat zijn naam veelvuldig in verband gebracht werd met Oranje, maar stond er sowieso niet voor open.

"Het ging in de publiciteit na het vertrek van Koeman ineens alleen nog maar over Louis van Gaal. In alle polls stond ik op één", vertelt Van Gaal aan Radio 538. "Ik wilde duidelijk maken dat mijn komst naar Zeist geen grote kans van slagen had. Alleen werd het telefoontje van de NOS door andere media uitgelegd als een open sollicitatie. Maar dat was het juist níet. Ik probeerde duidelijk te maken dat ik niet gevraagd werd en dat ik de vorige keer toen ik wél werd gevraagd het óók niet gedaan heb." Van Gaal is in principe met pensioen, maar zal bij een geweldige kans eerst om tafel moeten met zijn vrouw Truus. "Het gesprek met Truus is niet geweest."

Van Gaal kreeg na het vertrek van Koeman een belletje van de NOS met de vraag of hij eventueel beschikbaar zou zijn. "Dat was drie jaar geleden namelijk ook zo, vlak voordat Ronald Koeman werd benoemd. Toen heb ik het niet gedaan. Alleen nu was er van een belletje uit Zeist geen sprake. Ik heb toen na het vertrek van Koeman tegen de NOS gezegd: Eén, ik ben met pensioen, twee, ik ben niet gevraagd en drie, als de KNVB komt, zal ik erover nadenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen