FC Emmen afhankelijk van De Leeuw: "Kunnen we niet missen"

29 oktober 2020, 09:24

In de Eredivisie wacht FC Emmen nog op de eerste zege en ook in de KNVB Beker ging het woensdag uiterst moeizaam. De ploeg gaf veel kansen weg tegen FC Eindhoven, maar won uiteindelijk wel met 2-0. Dat Michael de Leeuw de matchwinner werd, verbaasde trainer Dick Lukkien niet.

De Leeuw scoorde beide treffers en bezorgde zijn team zodoende een erg belangrijke overwinning. "Met name die tweede was een geweldige aanval. Miguel Araujo zag in blessuretijd de ruimte bij Luciano Carty, die de bal perfect aannam. Vervolgens komt Denis Granecny als een stroomtrein eroverheen en is de pass op Michael perfect", sprak Lukkien na het duel tegen RTV Drenthe. De 34-jarige De Leeuw scoorde twee keer. "We hebben hem keihard nodig en hij wordt een dagje ouder, maar we kunnen hem niet sparen in zo'n potje."

Het verbaasde Lukkien niet dat Emmen moeite had om Eindhoven te verslaan. De Brabanders kregen veel grote kansen. "Uiteindelijk ging het natuurlijk maar om één ding. Doorkomen in de beker en dat is gelukt. Dat het moeilijk zou gaan is niet zo gek, want zij hebben met Amevor, Van Son en Biemans heel veel ervaring in de ploeg en ook doelman Swinkels laat zich niet heel snel van de wijs brengen."

Zondag wacht een nieuwe wedstrijd voor Emmen, dat het dan in de Eredivisie opneemt tegen Feyenoord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen