Van de Beek in de basis: "Ik ben gelukkig met hem"

Van de Beek in de basis: "Ik ben gelukkig met hem"

29 oktober 2020 – Hij heeft er even op moeten wachten, maar Donny van de Beek mocht woensdagavond eindelijk zijn debuut maken in de basis van Manchester United. Zijn eerste basisoptreden verliep goed, aangezien RB Leipzig met 5-0 verslagen werd. Trainer Ole Gunnar Solskjaer houdt een goed gevoel over aan het eerste duel als basisklant van Van de Beek.Van de Beek deed 68 minuten mee en werd toen gewisseld voor Bruno Fernandes. Op dat moment stond het pas 1-0, want vier van de vijf goals vielen pas in de slotfase. "Donny is een fantastische speler en een fantastische kerel", zei Solskjaer op de persconferentie. "Je ziet wat hij allemaal brengt, met de bal en zonder de bal. Hij bestrijkt het hele veld en is zo slim met zijn loopacties. Dus ja, ik ben gelukkig met hem."

Van de Beek stond samen met Nemanja Matic, Fred en Paul Pogba in de middenlinie. "Die vier hebben zonder de bal geweldig werk geleverd", zag de Noor. "Daar begint het mee. Ze hebben keihard gewerkt voor het team."

Man United won vorige week ook al van Paris Saint-Germain en staat zodoende fier aan kop in de Champions League-groep. Volgende week wacht de ontmoeting met Istanbul Basaksehir. Zondag staat in de Premier League eerst nog de kraker tegen Arsenal op het programma.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020