Koopmans na goal: Ik was net Ronaldo, zo hoog kwam ik"

29 oktober 2020, 00:10

Luuk Koopmans groeide bij ADO Den Haag uit tot absolute held nadat hij zijn ploeg in blessuretijd op gelijke hoogte bracht tegen Sparta. Met een magistrale kopbal dwong hij namens de Hagenezen een verlenging en strafschoppenserie af, die uiteindelijk werd gewonnen door ADO.

Nadat Koopmans zichzelf terug zag, was ook hij onder de indruk. "Ik zag net een foto... Ik leek wel Cristiano Ronaldo, zo hoog kwam ik", aldus de lachende doelman in gesprek met FOX Sports Vandaag. Uit een corner kopte de mee naar voren gestormde Koopmans de bal via de binnenkant van de paal in de kruising. Daarmee hielp hij ADO aan de 1-1, nadat Danzell Gravenberch de Spartanen al op voorsprong had geschoten.

Na afloop van de wedstrijd kon de 26-jarige sluitpost zijn geluk niet op. "Dit gebeurt je waarschijnlijk maar een keer in je carrière. De bal zat er aardig in." Met zijn goal deed Koopmans denken aan Martin Hansen, die vijf jaar geleden met een hakbal voor een ware sensatie zorgde tegen PSV. Koopmans hoefde niet te twijfelen welke goal mooier was. "Ja, die van mij natuurlijk", lachte het goudhaantje.