Koeman tevreden over Barça: "We waren superieur"

28 oktober 2020, 23:41   Bijgewerkt: 29 oktober 2020, 07:33

FC Barcelona heeft in de topper op bezoek bij Juventus een knap resultaat geboekt. De Catalanen waren in Turijn met 0-2 te sterk dankzij goals van Ousmane Dembélé en Lionel Messi. Coach Ronald Koeman was zeer te spreken over het overtuigende optreden van zijn elftal en verklaarde waarom Frenkie de Jong naar achteren moest verhuizen.

"We waren altijd in staat om de vrije man op het middenveld te bereiken en we hadden diepgang", vertelde Koeman op de persconferentie na afloop. "Het enige waar het aan ontbrak, is dat we de wedstrijd niet beslisten. We hebben veel kansen gehad om te scoren, maar het was ook een beetje pech. Ik moet een compliment maken aan het hele team. We waren vandaag superieur."

Lees ook: Barcelona wint bij Juventus na 'buitenspel-hattrick' Morata

Koeman werd na rust gedwongen om Frenkie de Jong in het centrum van de defensie op te stellen, nadat Ronald Araújo geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door middenvelder Sergio Busquets, waardoor De Jong een linie naar achteren verhuisde. "We weten dat we vrij beperkt zijn in onze verdedigers", gaf Koeman toe. "Als we twee verdedigers missen, komen we in de problemen. Ik weet dat Frenkie in Nederland als centrumverdediger heeft gespeeld en dat heeft hij goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen