Barcelona wint bij Juventus na 'buitenspel-hattrick' Morata

28 oktober 2020, 22:54   Bijgewerkt: 28 oktober 2020, 23:55

FC Barcelona heeft een zeer knappe zege geboekt op bezoek bij Juventus. In Turijn werd het 0-2 door doelpunten van Ousmane Dembéle en Lionel Messi (strafschop). Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd bij de Spanjaarden, waar Sergino Dest op de bank bleef. Matthijs de Ligt ontbrak nog bij Juventus door een schouderblessure.

Nadat Griezmann, die een aardige wedstrijd speelde als aanvallende middenvelder, snoeihard op de paal had geschoten, was het niet veel later wel raak. Dembélé trok vanaf de rechterkant naar binnen, zag zijn schot aangeraakt worden door Federico Chiesa en in het net verdwijnen voor de 0-1. Een prima start dus voor Barça, al leek het die voorsprong een minuut later alweer uit handen te geven. Alvaro Morata stond buitenspel, nadat hij in eerste instantie nog miste.

Waar FC Barcelona verschillende kansen verprutste via Messi, Griezmann en Dembélé, was Juve in de tegenstoot ook meerdere keren gevaarlijk. Het lukte De Oude Dame ook in het vervolg om twee keer te scoren via eindstation Morata, maar weer stond de Spanjaard beide keren toch echt buitenspel. Zo maakte hij dus een onvervalste buitenspel-hattrick. Een opmerkelijke gebeurtenis in een vermakelijke wedstrijd.

De Jong speelde de tweede helft als centrale verdediger naast Clément Lenglet nadat Ronald Araújo geblesseerd was geraakt. Hij verving op zijn beurt Gerard Piqué die geschorst was na zijn rode kaart tegen Ferencvaros. In hele grote problemen kwam de Nederlander niet, hoewel Morata dus wel twee keer kon scoren, al was het vanuit buitenspelpositie. Vijf minuten voor tijd werd Demiral nog weggestuurd na twee gele kaarten, waarmee het grootste verzet van de Italianen wel gebroken was. In de slotminuut ging de bal zelfs nog op de stip na een overtreding op Fati, die werd neergelegd door Federico Bernardeschi. Messi benutte de gegeven strafschop: 0-2. Een opsteker voor Koeman en Barcelona dus, die in La Liga nog stroef draaien, maar in de Champions League met twee zeges uit twee groepsduels aan de leiding gaan in poule G.