Cambuur verspeelt voorsprong, maar bekert verder na penalty's

28 oktober 2020, 22:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2020, 23:38

SC Cambuur verspeelde na de rust een 0-2 voorsprong bij RKC Waalwijk, maar bekert wel verder. De Friezen namen na een 2-2 stand na 120 minuten de strafschoppen beter dan de ploeg van Fred Grim: 4-5.

RKC, dat met Mike Grim de zoon van trainer Fred op doel had staan in plaats van Kostas Lamprou, speelt een niveau hoger dan Cambuur, maar dat was in de eerste helft in Waalwijk nauwelijks te zien. Hoewel beide ploegen in de eerste 25 minuten gelijk opgingen en er kansen over en weer vielen te noteren, kon RKC het de bezoekers niet heel lastig maken. Cambuur was aan de andere kant al een aantal keer gevaarlijk geweest en kwam ook op voorsprong. Maarten Pouwels, die topschutter Robert Mühren verving in de punt van de aanval, werkte de bal binnen. Vlak voor rust verdubbelde Cambuur de score zelfs via Jamie Jacobs.

Na de onderbreking ging RKC, waar Ola John in de basiself stond, op jacht naar de gelijkmaker. Daarin leek het de muur van Cambuur niet te kunnen slechten, maar vijf minuten voor tijd zorgde Lennerd Daneels toch nog voor een spannende slotfase door de bal heerlijk in de kruising te schieten. Toch was dat niet de mooiste goal van de avond, want ploeggenoot Juriën Gaari kon het nog mooier. Nota bene in de blessuretijd schoot hij heerlijk raak, waardoor er verlengd moest worden. Daarin was de eerste grote kans voor Cambuur, dat via Paulissen over schoot. Hoewel RKC ook wat mogelijkheden kreeg, werd er niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin miste Melle Meulensteen voor RKC. Omdat de Friezen alles raak schoten, bekeren zij een ronde verder.