ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Scorende keeper Koopmans leidt bekerzege ADO in na penalty's

Scorende keeper Koopmans leidt bekerzege ADO in na penalty's

28 oktober 2020 – ADO Den Haag heeft na 120 minuten voetbal én een strafschoppenserie de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. De Hagenezen waren vanaf elf meter uiteindelijk koelbloediger dan Sparta. Het was ADO-doelman Luuk Koopmans die er in extremis überhaupt voor zorgde dat er een verlenging aan te pas moest komen.Sparta kon al bijna klaar gaan zitten voor de bekerloting, op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van Henk Fraser kwam nauwelijks in de problemen en kreeg in de slotfase nog enkele kansen om de score te verdubbelen. In plaats van de wedstrijd in het slot te gooien, bleef het ADO perspectief bieden. Daar maakte ADO-doelman Luuk Koopmans dankbaar gebruik van, door bij een corner mee naar voren te komen en de bal met een machtige kopbal in het doel te werken. Daarmee dwong hij uiteindelijk een strafschoppenserie af, waarin Bart Vriends de schlemiel werd. Hij schoot de beslissende strafschop op de lat.

Eerder was Sparta al comfortabel op voorsprong gekomen door een hoogstandje dat nauwelijks bij het duel paste, zo kan de wonderschone treffer van Danzell Gravenberch het best worden omschreven. De spits beloonde het vertrouwen van trainer Fraser door met links de bal keihard in de kruising te knallen. Het was een spaarzaam hoogtepunt. Met een schot van afstand raakte Abdou Harroui namens Sparta voor rust de paal. Daarmee kwam hij in de eerste 45 minuten nog het dichtst bij de openingstreffer. Beide ploegen wachtten in Den Haag vooral voorzichtig af.

Logischerwijs ging ADO na rust steeds meer aandringen om de gelijkmaker te forceren. Het was echter Sparta-doelman Maduka Okoye die zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de been hield. Ook in de verlenging bracht de keeper enkele keren redding. De 21-jarige Nigeriaan is normaliter doelman van Jong Sparta in de Tweede Divisie, maar kreeg in de beker vanaf het begin de kans. De nieuweling imponeerde met fraaie reflexen. Op de kopbal van zijn collega had Okoye echter geen antwoord.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020