Omonia-trainer Berg: "PSV heeft genoeg goede spelers"

Omonia-trainer Berg: "PSV heeft genoeg goede spelers"

28 oktober 2020 – Ondanks dat PSV maar liefst negen spelers mist vanwege het coronavirus, is Omonia Nicosia-trainer Henning Berg nog steeds overtuigd dat de Eindhovenaren de grote favoriet zijn voor het Europa League-duel van morgen (donderdagavond, 21.00 uur). Berg vindt dat de selectie van PSV breed genoeg is om het gemis op te vangen.PSV mist in Cyprus mogelijk negen spelers (!) vanwege het coronavirus: Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Jordan Teze, Cody Gakpo en Eran Zahavi. Daarnaast zijn Timo Baumgartl, Nick Viergever, Joël Piroe en Maxime Delanghe tegen Omonia Nicosia afwezig. Voor Berg geen reden om zich illusies te maken dat de Cyprioten wel even winnen van PSV. "Ik weet niet hoeveel invloed dat heeft op het team van PSV. Ze hebben genoeg goede spelers, alle posities zijn dubbel bezet. Ze hebben geweldige aanvallers, een goede keeper en topverdedigers. Dat is het voordeel als je spelers voor heel veel geld verkoopt en daarvan weer spelers haalt. Het wordt heel zwaar voor ons", zei Berg op de persconferentie. "Maar er zijn verschillende manieren om te winnen. Wij gaan op zoek naar de manier waarop we denken dat we de beste kans maken. We kennen de sterktes. Ze zijn echt heel goed, maar we hebben een goede mentaliteit. Het is mooi om tegen een team te spelen dat normaal gesproken beter is dan wij."

Op de persconferentie van PSV schoven trainer Roger Schmidt en Jorrit Hendrix aan. Schmidt weigerde om de corona-situatie bij zijn ploeg als excuus te gebruiken. "Het is niet makkelijk, maar we zijn hier om te vechten voor de drie punten. We hebben een belangrijk doel en niet overwogen om niet te spelen. PSV zal de situatie moeten respecteren", vertelde Schmidt.

Hendrix probeerde positief te blijven. "We maken er het beste van. Het zijn zware tijden, waarin we helaas veel spelers moeten missen. Maar ik kan je verzekeren dat er tegen Omonia een gemotiveerd PSV op het veld staat."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020