Karsdorp eindelijk in Roma-basis: "Ben nooit tevreden"

Karsdorp eindelijk in Roma-basis: "Ben nooit tevreden"

28 oktober 2020 – Rick Karsdorp is drie jaar na zijn transfer van Feyenoord naar AS Roma eindelijk aan het doen waar hij al lang op aasde: wedstrijden spelen. De rechtsback stond in de basis tegen Young Boys en AC Milan, terwijl de verwachting is dat hij morgenavond ook in het Europa League-duel van CSKA Sofia vanaf het begin mag starten. Afgelopen seizoen speelde Karsdorp op huurbasis bij Feyenoord, nadat hij in Rome met veel blessureleed te maken had gekregen. "Dit jaar ben ik teruggekeerd met de overtuiging dat ik kan spelen, ik voel me beter na de blessure. Ik moet verbeteren, maar ik weet zeker dat ik het goed kan doen", aldus de verdediger op de voorbereidende persconferentie. "Het is belangrijk om continuïteit te hebben en niet geblesseerd te raken. Ik hoop dat dit mijn jaar is."

Karsdorp kijkt met een kritische bril naar zichzelf. "Ik ben nooit blij met mezelf, ik ben niet tevreden. Ik besteed niet te veel aandacht aan complimenten. Het defensieve werk is misschien mijn zwakke punt, dus werk ik daar aan. Ik denk dat ik alles nog moet verbeteren."

Karsdorp werd in 2017 voor miljoenen opgepikt bij Feyenoord, nadat hij de Rotterdammers had geholpen aan de eerste landstitel sinds 1999. Tot dusverre kent de 25-jarige verdediger een teleurstellend verblijf in Italië. In zijn eerste seizoen bleef zijn aantal optredens in de competitie door een zware knieblessure beperkt tot één, twee jaar geleden speelde hij elf duels in de Serie A.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020