FC Barcelona vindt na vertrek Bartomeu snel tijdelijk bestuur

FC Barcelona vindt na vertrek Bartomeu snel tijdelijk bestuur

28 oktober 2020 – FC Barcelona heeft al snel na het vertrek van Josep Bartomeu een tijdelijk bestuur geformeerd en aangesteld. Tot aan de volgende verkiezingen – waarvan het nog onduidelijk of die in maart 2021 of nog eerder zijn – is Carles Tusquets de voorzitter van de Catalaanse club. De belangrijkste taak voor hem is het uitschrijven van die nieuwe verkiezingen.Dat heeft Barcelona bekend gemaakt op het clubkanaal. Hun werkzaamheden blijven echter beperkt tot het voortzetten en bewaken van de noodzakelijke activiteiten van de club. Grote nieuwe beslissingen mogen de nieuwe betrokkenen niet nemen, waardoor het van belang is om snel verkiezingen te houden. Door diverse factoren, waaronder het coronavirus, is het echter zeer onzeker of er wel voor maart 2021 gestemd kan worden.

De opgestapte Bartomeu leek afgelopen zomer zijn vege lijf te redden door Ronald Koeman aan te stellen als nieuwe coach, maar de kritiek bleef bestaan. Zo uitte onder meer Lionel Messi zijn onvrede over de huidige bewindslieden door te stellen dat 'deze mensen de club kapotmaken', waarna hij na een lange strijd opstapte. De strijd om de volger is al begonnen, Víctor Font – een van de kandidaten - heeft het begin van zijn campagne vandaag (woensdag) al aangekondigd (zie onder).

Joan Ramon Ramos (vicevoorzitter), Joan Lluís Garcia Jobal (penningmeester), Josep Maria Mir Padulles (secretaris), Miquel Lladó Casadevall (bestuurslid), Josep Maria Xercavins Lluch (bestuurslid), Àlex Tintoré y Espuny (bestuurslid) en Sònia Cano y Fernández (bestuurslid) vormen naast Tusquets de rest van het tijdelijke bestuur.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020