Advocaat waarschuwt voor lastig Wolfsberger: "Vervelende ploeg"

Advocaat waarschuwt voor lastig Wolfsberger: "Vervelende ploeg"

28 oktober 2020 – Feyenoord-coach Dick Advocaat is enorm op zijn hoede voor Wolfsberger AC. De ervaren coach beseft dat het een bijzonder lastig karwei wordt om de Oostenrijkers te verslaan in de groepsfase van de Europa League, te meer omdat de Rotterdammers lang niet allemaal fit zijn. Onder anderen João Teixeira en Nicolai Jørgensen zijn er niet bij, terwijl Marcos Senesi geschorst is.Dat heeft Advocaat verteld tijdens de persconferentie. Wel vallen de blessures van de in het afgelopen weekend uitgevallen spelers mee. "Teixeira verwacht ik er volgende week donderdag weer bij. Nicolai ligt er twee à drie weken uit, maar dat is minder lang dan verwacht", zei de oefenmeester. "We hebben wel met hem gesproken. Hij is er minder lang uit dan werd gedacht en dus is Jørgensen weer iets vrolijker dan afgelopen weekend."

Zonder het duo en Senesi, hij wordt vervangen door Eric Botteghin in de opstelling, moet het een goed resultaat halen tegen Wolfsberger AC. "Vorig jaar hebben ze Borussia Mönchengladbach met 4-1 verslagen. AS Roma heeft twee keer niet van ze gewonnen", waarschuwt Advocaat, die over een negentienkoppige selectie beschikt. "Het is een vervelende ploeg, ook al zitten ze een keer in een mindere fase. Fysiek sterk en ze kunnen aardig voetballen."

Lees ookVan Beek hervat training deels, Bannis ook op het veld

Bijlow in voorselectie Oranje
Ook werd Advocaat gevraagd naar de kwaliteiten van keeper Justin Bijlow, die in grootste vorm verkeert. "Hij heeft alles in zich om een hele grote keeper te worden", stelt Advocaat, met een kleine glimlach. "Hij doet me denken aan de keeper van Bayern. Hij is nooit nerveus en ontzettend gedreven. Dat mag ik ook graag zien."

De doelman schoof zelf ook nog even aan tijdens de persconferentie. "Het is altijd fijn als je complimenten krijgt, maar de trainer houdt me met beide benen op de grond", bleef Bijlow bescheiden. "Of ik had verwacht dat ik in de voorselectie van het Nederlands elftal zou zitten? De vorige keer wel, dus nu was het vooral leuk dat ik erbij zit. Maar het is mijn taak om mezelf in de definitieve selectie te spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020